English
Search icon
7 Ноември 2018, сряда

БОРИКА подпомогна създаването на платформа за дарения в помощ на недоносените деца

БОРИКА подпомогна създаването на платформа за дарения в помощ на недоносените деца

И тази година БОРИКА АД подкрепи фондация “Нашите недоносени деца”. Със средствата, дарени от компанията, беше разработена специална онлайн платформа www.donate.premature-bg.com, на която всеки желаещ да подпомогне Фондацията, може да се запознае с проблемите на недоносените бебета и техните семейства, да си избере конкретна кауза и да дари средства за нея.

Създаването на платформата е част от тазгодишната кампания на Фондацията, която ще протече под надслов „Големи чудеса за малките герои“. Организаторите са се фокусирали в три основни направления: набиране на средства за закупуване на животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната; изграждане на семейни стаи в тях, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на продължителен болничен престой и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца “Малки чудеса”.

 „Партньорството ни с фондация „Нашите недоносени деца“ датира от няколко години, през които имахме шанса да бъдем част от редица значими кампании, които пред очите ни променяха съдби“. Ще продължим да ги подкрепяме, защото вярваме, че заедно, стъпка по стъпка, правим големи чудеса за малките герои“, коментира Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА АД.

В подкрепа на кампанията тази година се включват популярни личности, сред които Ники Кънчев, Михаела Филева, Румяна Нейкова, Диляна Попова, както и водещи лекари неонатолози, в лицето на доц. Ралица Георгиева, началник на неонатологичното отделение на Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София, д-р Донка Узунова, завеждащ отделение по неонатология към ІІ САГБАЛ “Шейново“, и др.

Съществена част от кампанията "Големи чудеса за малките герои" е и специалното събитие, което ще се проведе на 14 ноември под надслов „Вечер на чудесата“. Събитието, подкрепено от БОРИКА, се организира по повод Световния ден на недоносените бебета. Благотворителната вечер включва специална програма, в която ще вземат участие известни български артисти, представители на шоубизнеса, журналисти, както и представители на държавната власт, на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор, доказали се като сериозно ангажирани с каузата на фондация “Нашите недоносени деца”. Водещ ще бъде Милена Златкова, журналист и радиоводещ в предаването "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша", а участници в събитието ще бъдат известни български изпълнители като Михаела Филева, Маги Джанаварова и Славин Славчев. Средствата, събрани в рамките на благотворителната вечер, ще бъдат използвани за трите основни и най-важни проекта на фондацията в тазгодишната кампания.

В рамките на кампанията ще бъде организиран и Коледен базар, на който хората ще могат да изразят своята подкрепа за най-малките. Допълнително всеки, който желае да дари за каузата за недоносените деца в България, може да изпрати СМС с текст DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.

Припомняме, че през 2017 г. БОРИКА АД подпомогна каузата на фондация “Нашите недоносени деца”, като реализира благотворителна инициатива под надслов „Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство“. В периода ноември – декември, за всеки нов или подновен електронен подпис B-Trust, компанията дари 1 лев на Фондацията. Събраните средства бяха инвестирани в закупуването на специализирано оборудване за първия център у нас „Малки чудеса“, посветен на нуждите на недоносените деца и техните семейства.

 

Други новини

Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис
17 Юли 2024, сряда

Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис

Идентификацията на клиента се осъществява дистанционно през електронния магазин на БОРИКА, а доставката...

Научете повече
16 Юли 2024, вторник

Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация

От 22 юли, понеделник, клиентите ще бъдат посрещани на адрес: ул. „Цачо Шишков“ № 38, партер...

Научете повече
Вече близо 3000 търговци могат да се възползват от готовите е-commerce решения на БОРИКА
27 Юни 2024, четвъртък

Вече близо 3000 търговци могат да се възползват от готовите е-commerce решения на БОРИКА

Делът на e-commerce търговците и плащанията в интернет расте с всяка изминала година, а с тях и необходимостта от семпли и гъвкави решения...

Научете повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офиси



Последвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни