English
Search icon
13 Август 2024, вторник

БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“

БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“
БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“

За двадесет и втора поредна година фондация „Атанас Буров“ организира Лятно училище на тема „Инвестиции“, което ще се проведе от 23 август до 31 август 2024 г. в Банкя. Тази година инициативата се подкрепя и финансира изцяло от картовия и платежен оператор БОРИКА, дългогодишен член и приятел на Фондацията.

Програмата е насочена към мотивирани студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения от водещи фигури в областта на инвестициите. Преобладаваща част от завършилите училище впоследствие имат възможност да започнат кариерното си развитие във водещи финансови институции или да бъдат одобрени за стипендианти на Фондацията. Най-добре представилите се участници получават ексклузивни кариерни оферти от водещите дружества и инвестиционни компании в България.

Основна тема на Лятно училище “Инвестиции” 2024 е “Фундаментален анализ на борсово-търгувани компании”, акцентите в него ще бъдат практически анализ на публични компании, инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми и работа с информационни приложения в сферата на инвестициите и капиталовите пазари. Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип. Лекторите и менторите в лятното училище са инвестиционни професионалисти с богат опит в сферата на инвестициите и капиталовите пазари.

В тазгодишното издание бяха одобрени общо 17 студенти за стипендии, като Фондацията напълно покрива целия престой и обучението на стипендиантите. Условието бе да следват икономически специалности и да имат завършен трети курс с успех най-малко много добър 4.50. Един от важните критерии за кандидатите бе да владеят отлично английски език, тъй като преобладаващата част от обучението както и последващото представяне на решенията на задачите с практически характер ще се проведат на английски език.

„Нашата компания е отдадена не само на иновациите и технологичния напредък, но сме загрижени и за образованието на бъдещите поколения“, споделя Емилия Иванова ръководител отдел „Човешки ресурси“ БОРИКА. „Нетърпеливи сме да се срещнем с младежите от Лятното училище „Инвестиции“ 2024, да им предадем знания и мотивация, а защо не и да ги посрещнем при нас на работа?“

 

За Фондация ''Атанас Буров'':

Фондация ''Атанас Буров'' обединява усилията и интересите на финансовите институции и специалисти в България. Нейните цели и задачи са свързани със съхранение и развитие на българските банкерски традиции; подпомагане и развитие на банковото и финансовото дело в България; организиране на широка образователна дейност в областта на банковото и финансово дело. Стремят се към предлагане на обучение, квалификация и специализация на кадри, както и финансово и организационно подпомагане на научната, и приложно-изследователската дейност в областта на банкерството и финансите.

Други новини

Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис
17 Юли 2024, сряда

Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис

Идентификацията на клиента се осъществява дистанционно през електронния магазин на БОРИКА, а доставката...

Научете повече
Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация
16 Юли 2024, вторник

Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация

От 22 юли, понеделник, клиентите ще бъдат посрещани на адрес: ул. „Цачо Шишков“ № 38, партер...

Научете повече
Вече близо 3000 търговци могат да се възползват от готовите е-commerce решения на БОРИКА
27 Юни 2024, четвъртък

Вече близо 3000 търговци могат да се възползват от готовите е-commerce решения на БОРИКА

Делът на e-commerce търговците и плащанията в интернет расте с всяка изминала година, а с тях и необходимостта от семпли и гъвкави решения...

Научете повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офиси



Последвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни