English
Search icon
27 Юни 2024, четвъртък

Вече близо 3000 търговци могат да се възползват от готовите е-commerce решения на БОРИКА

Вече близо 3000 търговци могат да се възползват от готовите е-commerce решения на БОРИКА

Над 50% от интернет потребителите в България вече пазаруват онлайн. Делът на e-commerce търговците и плащанията в интернет расте с всяка изминала година, а с тях и необходимостта от семпли и гъвкави решения за електронна търговия.

Традиционно името на БОРИКА се свързва с предоставянето на виртуални ПОС терминали посредством банките, а през последните 2 години компанията пое и нова роля. Тя е провокирана от необходимостта от обслужване на цялостния търговски процес и предлагането на готови технологични решения за e-commerce картови разплащания.

Сериозен интерес сред е-търговците предизвика плъгин (plug-in) функционалността, която беше въведена първоначално за платформата WordPress и нейния маркетплейс WooCommerce, а в последствие и за други две популярни платформи - Magento и OpenCart. От страна на търговците не се изисква програмиране или задълбочени технически познания. Достатъчно е да инсталират ready-to-use плъгина за съответната платформа и да го настроят според своите нужди. Интеграцията се осъществява с минимум усилия, време и ресурси, което позволява на търговците да се фокусират върху основния си бизнес и увеличаване на продажбите. Плъгините осигуряват лесен достъп до технологичното решение на OpenWay, което отговаря на всички съвременни изисквания и дава възможност да се поддържат сигурни плащания в интернет чрез 3D-Secure протокола, а също и да се ак­цептират всички основни брандове като Visa, Mastercard, bcard и Diners.

Друга набираща популярност услуга е т.нар. Credential on File, която позволява запазване по сигурен начин на данните за картата при пазаруване. При следваща покупка от страна на клиента при същия търговец, се използват вече съхранените данни, а плащането се извършва бързо и лесно, само с няколко клика. Сигурността е гарантирана от БОРИКА и съответните международни PCI стандарти (Payment Card Industry), а търговецът получава така наречения token, чрез който се заместват чувствителните данни за картата и се инициират последващите трансакции с нея.

Абонаментните плащания – Recurring payments, също са сравнително нова тенденция у нас. Услугата представлява създаване и управляване на планове за периодични плащания с банкови карти. Клиентът въвежда данни за своята карта само при първоначалната покупка и дава съгласието си за следващите плащания, които се инициират от системата на БОРИКА, за параметрите сума, периодичност и продължителност, уговорени между търговеца и картодържателя. Recurring payments носят удобство и сигурност за e-commerce търговците, те се генерират от платформата Way4, а търговецът няма ангажимент за тяхното извършване.

Наред с технологичните решения, БОРИКА предоставя и онбординг на търговците и последващото им обслужване, през специално създадена платформа - Merchant Help Desk.

„Приемането на плащания с банкови карти в интернет никога не е било по-лесно и сигурно“, коментира Боян Дамянов, ръководител отдел „Електронна търговия" в БОРИКА. „Екипът ни непрекъснато следи тенденциите в глобален мащаб и се стреми да ги предлага бързо и на високо ниво на близо 3000 e-commerce търговци у нас, допълва още той.   

Други новини

Промяна в лиценза на БОРИКА АД за обслужване на клиентски преводи в евро
31 Май 2024, петък

Промяна в лиценза на БОРИКА АД за обслужване на клиентски преводи в евро

Обновяването на платежна система БИСЕРА е пореден етап от подготовката на Република България за членство в еврозоната...

Научете повече
На 30 май, четвъртък, търговският офис на БОРИКА в Смолян ще бъде с ограничени функции
28 Май 2024, вторник

На 30 май, четвъртък, търговският офис на БОРИКА в Смолян ще бъде с ограничени функции

Офисът няма да обслужва клиенти от 12:00 до 14:00 ч., поради планирано прекъсване на електрозахранването в района...

Научете повече
На 28 май, вторник, търговският офис на БОРИКА във Видин ще бъде с ограничени функции
23 Май 2024, четвъртък

На 28 май, вторник, търговският офис на БОРИКА във Видин ще бъде с ограничени функции

Офисът няма да обслужва клиенти от 14:30 до 16:00 ч., поради планирано прекъсване на електрозахранването в района...

Научете повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офиси



Последвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни