English
Search icon
10 Януари 2017, вторник

Къщата на децата с 15 000 тухли по-близо до реализирането си, благодарение на „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ АД

В навечерието на Коледните празници „БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ“ АД дари 15 000 лева на Национална мрежа за децата за изграждането на Къща на децата в София. Компанията подкрепи амбициозния проект на Мрежа за децата – обединение на 137 граждански организации от цялата страна, които работят за и с деца и семейства.

Проектът за изграждане на Къща на децата стартира през 2016 г. Той предвижда създаването на една нова, модерна и съвременна Къща за децата от цялата страна – място за събития и център за обучение и развиване на тези умения, които ще са необходими на децата ни УТРЕ, за да бъдат успешни хора и лидери. Къщата ще бъде и място за работа и обмен на идеи на всички 137 граждански организации, членове на Мрежата, които работят за благосъстоянието на българските деца.

Къщата на децата ще осигурява активна и развиваща среда за деца от различни групи, възрасти, семейства и интереси. Тя ще бъде отворена за деца от цялата страна и ще бъде постоянно и общодостъпно място, където деца и възрастни се обучават и работят заедно по изграждане и отстояване правата на децата.

Когато бъде построена, Къщата ще се управлява като социално предприятие и това ще й даде устойчивост във времето и възможност за младежи, излизащи от домове или приемна грижа да работят и да се обучават в трудови умения.

През есента на 2016 г. Национална мрежа за децата закупи земята, където ще бъде построена Къщата на децата с финансовата подкрепа на две международни фондации – OAK и Velux. Парцелът се намира на бул. „Христо Ботев“ и ул. „Софроний Врачански“ в двора на 46-то Училище „Константин Фотинов“. В началото на тази година предстои да бъде обявен публичен конкурс за идеен архитектурен проект за изграждане на Къщата. Очаква се първата копка да бъде направена през лятото на 2017 г. и строежът и оборудването да приключат за около 2 години.

Национална мрежа за децата благодари за доверието и щедрата подкрепа на „Борика – Банксервиз“ АД. Така проектът за изграждане на Къщата е с 15 000 тухли по-близо до реализирането си.

Други новини

БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“
13 Август 2024, вторник

БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“

Програмата е насочена към студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения от водещи фигури в областта на инвестициите...

Научете повече
Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис
17 Юли 2024, сряда

Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис

Идентификацията на клиента се осъществява дистанционно през електронния магазин на БОРИКА, а доставката...

Научете повече
Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация
16 Юли 2024, вторник

Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация

От 22 юли, понеделник, клиентите ще бъдат посрещани на адрес: ул. „Цачо Шишков“ № 38, партер...

Научете повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офиси



Последвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни