English
Search icon
12 Юли 2017, сряда

БОРИКА с ново име, нова визия и нов пазарен подход

БОРИКА с ново име, нова визия и нов пазарен подход

София, 12 юли 2017 г. – Картовият и платежен оператор БОРИКА постави официален старт на Национална Картова Схема. Компанията обяви мащабния си проект - инициатива на БНБ, по време на специално събитие, което събра на едно място близо 200 гости - водещи фигури и експерти от финансовата сфера. Официални гости на събитието бяха Подуправителят на БНБ и Председател на съвета на директорите на БОРИКА - Калин Христов и Председателят на Асоциацията на банките в България (АББ) – Петър Андронов.

Повод за събитието беше представянето на новата корпоративна идентичност на дружеството, което близо осем години след сливането на БОРИКА АД и Банксервиз АД, прие юридическото име БОРИКА АД. Мирослав Вичев, Главен изпълнителен директор на компанията, представи новата бизнес стратегия и новия пазарен подход на БОРИКА, в които водещи са технологичните иновации и отношенията с акционерите и клиентите на дружеството. Те са в основата и на цялостното ребрандиране на компанията, което цели постигане на синергия между различните продукти и услуги, които БОРИКА предлага.

„Вярвам, че модернизацията и разширяването на спектъра от електронни услуги са верният път към нашите клиенти – корпоративни и крайни“, сподели г-н Вичев. По време на събитието той представи и обновените брандове на електронния подпис B-trust, електронната фактура Е-faktura, мобилното приложение Mobi-B и парични преводи през банкомат – Cash-M.

 Ключов проект в новата пазарна стратегия на дружеството е внедряването на Национална Картова Схема, която се очаква да окаже положително влияние върху икономиката на държавата и да промени коренно начините на разплащане у нас. До момента в Европа функционират 27 национални картови схеми (14 за дебитни и 13 за кредитни карти). В голяма част от тези държави се реализират средно над 120 платежни трансакции на глава от населението всяка година, докато в България те са едва 11.

 Въвеждането на Национална Картова Схема е един от ключовите фактори за повишаването на броя на платежните трансакции у нас и промяна на съотношението между плащанията на ATM и ПОС, което към момента е 56:44 за България и 19:81 в полза на ПОС в Европа. Именно това е основната цел на схемата - миграция на кеша и хартията към дигитални канали чрез развитие на нови електронни услуги в публичния и частния сектор.

Българската карта носи бранда Bcard. Амбицията на екипа е картата да достигне до широк кръг от потребители и търговци, при изключително изгодни икономически условия. Към края на месец юли 2017 г. 100% от АТМ устройствата и 85% от ПОС терминалите у нас ще имат техническа готовност да приемат Bcard. „Една карта – много точки на разплащане в България“, така накратко описа новата карта г-жа Стоилка Арсова, Ръководител на Националната картова схема. С Bcard клиентите ще имат възможност за реализация на плащания и към държавата, електронни ваучери, транспорт, вендинг машини и др.

По време на събитието бяха раздадени сертификати на институциите, акцептиращи и издаващи националната карта Bcard.

Други новини

БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“
13 Август 2024, вторник

БОРИКА подкрепя лятно училище „Инвестиции“ 2024 на фондация „Атанас Буров“

Програмата е насочена към студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения от водещи фигури в областта на инвестициите...

Научете повече
Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис
17 Юли 2024, сряда

Квалифицираният електронен подпис B-Trust вече с доставка до адрес, без необходимост от явяване в офис

Идентификацията на клиента се осъществява дистанционно през електронния магазин на БОРИКА, а доставката...

Научете повече
Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация
16 Юли 2024, вторник

Търговският офис на БОРИКА в град Ловеч с нова локация

От 22 юли, понеделник, клиентите ще бъдат посрещани на адрес: ул. „Цачо Шишков“ № 38, партер...

Научете повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офиси



Последвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни